Cateva cuvinte despre Vitas


Stilul muzical a lui Vitas se regaseste undeva intre "High art" si "Pop art".

Pe de o parte, etaleaza cu un talent exceptional, tehnici vocale necesare operelor clasice si o voce care atinge cinci octave, pe de alta parte, versurile scrise chiar de Vitas au rime foarte interesante ce fac melodiiile pline de afectiune si farmec.

Vitas poate canta absolut orice gen muzical de la pop cu influente techno pana la opera.
Are cea mai buna voce din lume, numita si "Vocea de Diamant".
http://www.vitas-romania.ro/

luni, 5 octombrie 2009

Cristian Mandeal paraseste Filarmonica Enescu

BUCURESTI / 12:29, 1.10.2009


Cristian Mandeal, directorul Filarmonicii "George Enescu", a declarat pentru MEDIAFAX, joi, ca va parasi instituţia pe care o conduce, imediat ce i se va gasi un inlocuitor, dar si orchestra pe care o dirijeaza, dupa ce membrii acesteia i-au cerut sa demisioneze.
Cristian Mandeal a spus ca, luni, la prima repetiţie a filarmonicii pentru noua stagiune, i-a fost citit un mesaj din partea orchestrei in care i se cerea sa accepte "cu demnitate" dorinţa acesteia de a nu o mai dirija niciodata.
"Eu am fost dat afara ca dirijor de propria mea orchestra", a spus Mandeal, precizand ca in documentul pe care instrumentistii i l-au citit se preciza ca numai in urma demisiei sale concertul de incepere a stagiunii 2009-2010 va putea avea loc, cu un alt dirijor.
"Am decis sa plec din filarmonica atat ca director, cat si ca dirijor. Tin prea mult la acest ansamblu, ajuns intre timp un ansamblu de valoare, pentru care am avut partea mea de contribuţie, ca sa imi impun prezenţa", a declarat Mandeal. El a mai spus ca regreta doar publicul, care l-a insoţit timp de 30 de ani, cat a dirijat pe scena Ateneului Roman.
Cristian Mandeal, care, pe 24 septembrie, si-a depus demisia, fara ca aceasta sa-i fie acceptata de ministrul Culturii, a mai spus ca accepta sa ramana ca director interimar pana la numirea unui nou director general. "Sunt prea legat de aceasta instituţie sa o las sa intre in colaps", a spus Mandeal.
Totodata, Cristian Mandeal a amintit ca a solicitat public, in faţa orchestrei, la protestul acesteia de luni, de la prima repetiţie, sa aiba loc la filarmonica o ancheta a Ministerului Culturii privind acuzaţiile din memoriul adresat de membrii orchestrei presedintelui Traian Basescu, premierului Emil Boc, ministrului Culturii, Theodor Paleologu, presedinţilor comisiilor de cultura din Senat si Camera Deputaţilor, Sergiu Nicolaescu, respectiv Raluca Turcan, precum si primarului Capitalei, Sorin Oprescu.
"Am inceput sa lucrez pentru demontarea acelei mizerii care se numeste memoriul sindicatului", a spus Mandeal, precizand ca va face acest lucru asistat de ancheta ministeriala pe care el spera ca ministrul Culturii o va iniţia, la solicitarea sa.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

     Vitas     Romania Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template