Cateva cuvinte despre Vitas


Stilul muzical a lui Vitas se regaseste undeva intre "High art" si "Pop art".

Pe de o parte, etaleaza cu un talent exceptional, tehnici vocale necesare operelor clasice si o voce care atinge cinci octave, pe de alta parte, versurile scrise chiar de Vitas au rime foarte interesante ce fac melodiiile pline de afectiune si farmec.

Vitas poate canta absolut orice gen muzical de la pop cu influente techno pana la opera.
Are cea mai buna voce din lume, numita si "Vocea de Diamant".
http://www.vitas-romania.ro/

marți, 13 octombrie 2009

Nana Mouskouri împlineşte azi 75 de aniIndragita cantareata greaca Nana Mouskouri implineste astazi 75 de ani.
Nascuta in Creta, la Chania, artista a fost influentata la inceput de cantaretii populari americani. Oricat de mult iubea muzica pop, pregatirea ei muzicala timpurie a fost in muzica clasica: a petrecut noua ani studiind canto clasic la Conservatorul din Atena.


Continua sa cante, totodata, muzica pop, jazz si cantece folk, spre nemultumirea profesorilor ei de muzica. In cele din urma, acestia i-au cerut sa aleaga intre muzica pop si cea clasica. In 1959, dupa ce a castigat primul Festival de cantec grecesc, a optat pentru muzica pop si a inregistrat, in acelasi an, primul ei disc.

Inceputul carierei Nanei Mouskouri a coincis cu interesul manifestat pe plan international fata de muzica populara greceasca, odata cu succesul filmului ''Niciodata duminica', a carui coloana sonora continea mai multe cantece ale compozitorului grec Manos Hadjidakis. Acesta a scris mai multe cantece pentru Mouskouri, printre care ''Trandafirul alb din Atena', inregistrat in 1961, devenit primul ei disc, care s-a vandut in peste 1 milion de exemplare.

Sursa: http://www.egirl.ro/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

     Vitas     Romania Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template