Cateva cuvinte despre Vitas


Stilul muzical a lui Vitas se regaseste undeva intre "High art" si "Pop art".

Pe de o parte, etaleaza cu un talent exceptional, tehnici vocale necesare operelor clasice si o voce care atinge cinci octave, pe de alta parte, versurile scrise chiar de Vitas au rime foarte interesante ce fac melodiiile pline de afectiune si farmec.

Vitas poate canta absolut orice gen muzical de la pop cu influente techno pana la opera.
Are cea mai buna voce din lume, numita si "Vocea de Diamant".
http://www.vitas-romania.ro/

miercuri, 14 octombrie 2009

Ovatii la Sala Palatului pentru Vaya Con Dios!


Vaya Con Dios a cantat ieri seara in fata a peste 4000 de romani la Sala Palatului din Capitala, intr-un un spectacol organizat de Events, desfasurat cu casa inchisa. Belgienii au sustinut o reprezentatie extraordinara, de peste o ora si jumatate, presarata cu hituri care au definit anii `90, precum "What`s a Woman", "Puerto Rico", "Nah Neh Nah", "Don`t Cry for Louie"... Spectacolul de la Bucuresti a fost ultimul din turneul trupei din acest an.

Vaya Con Dios a creat la Sala Palatului o atmosfera de cabaret retro parizian. Timbrul ragusit al lui Dani Klein (vocea trupei), irezistibilul sau accent frantuzesc, notele de jazz, accentele subliniate de pian si trompeta, toate au sedus publicul, care a reactionat cu o caldura pe masura.

Intrarea trupei pe scena a fost marcata cu aplauze. Acompaniata de sapte muzicieni: William Lecomte (pian), Sal La Rocca (bass), Hans van Oosterhout (tobe), Maria Lekranty (Backing Vocal), Thiery van Durme (chitara), Red Gjeci (vioara) si Tim Dejonghe (trompeta), Dani Klein si-a vrajit spectatorii inca de la primele versuri din Far Gone Now soptite la microfon cu vocea sa grava, melodramatica. Odata cu melancolicul "Puerto Rico", auditoriul a pasit din lumea cabaretului in mijlocul unui veritabil spectacol de flamenco. Cand a ajuns la "Je l`aime, Je l`aime", piesa pe care publicul a scandat-o cu aplauze, Dani a marturisit ca este fascinata de muzica tiganeasca. Ropote de aplauze a starnit si "Johnny", un cover dupa Edith Piaf, la randul sau inspirat de celebra piesa romaneasca "Sanie cu Zurgalai" a Mariei Lataretu. Cu eleganta, Dani Klein le-a multumit in repetate randuri miilor de spectatori care au cantat alaturi de ea.

Cu aerul lor fierbinte si latin, muzica si povestea Vaya Con Dios i-au purtat pe cei prezenti la Sala Palatului intr-o calatorie in jurul lumii. Spectacolul s-a incheiat cu bisuri: "Pauvre Diable" si "Nah Neh Nah", moment pe care publicul l-a aclamat in picioare, dansand.

Setlist complet: Far Gone Now / Sold My Soul / I Don`t Know / Heading For A Fall / Ilia / I Don't Want to Know / Puerto Rico / They Say It`s Love / Travelling Light / Pack Your Memories / At The Parallel / Quand Elle Rit Aux Eclats / Don't Cry for Louie / Je L`Aime Je L`Aime / What`s A Woman / Johnny / Pauvre Diable / Nah Neh Nah.

Sursa: http://www.muzicabuna.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

     Vitas     Romania Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template