Cateva cuvinte despre Vitas


Stilul muzical a lui Vitas se regaseste undeva intre "High art" si "Pop art".

Pe de o parte, etaleaza cu un talent exceptional, tehnici vocale necesare operelor clasice si o voce care atinge cinci octave, pe de alta parte, versurile scrise chiar de Vitas au rime foarte interesante ce fac melodiiile pline de afectiune si farmec.

Vitas poate canta absolut orice gen muzical de la pop cu influente techno pana la opera.
Are cea mai buna voce din lume, numita si "Vocea de Diamant".
http://www.vitas-romania.ro/

marți, 13 octombrie 2009

Placido Domingo primeste Premiul Birgit Nilsson


Astazi, 13 octombrie, tenorul spaniol Placido Domingo va primi la Stockholm, Premiul Birgit Nilsson, de la regele Carl al XVI-lea Gustaf, anunta Agerpres.


La ceremonia oficiala desfasurata la Opera Regala Suedeza, vor participa peste 800 persoane , oameni de cultura cultura si politicieni.

Fundatia Birgit Nilsson a anuntat primul castigator al premiului la 20 februarie 2009. Premiul Birgit Nilsson in valoare de un milion de dolari reprezinta cel mai mare premiu din istoria muzicii clasice.

Fundatia Birgit Nilsson a fost fondata de soprana suedeza Birgit Nilsson (1918 - 2005) in timpul vietii sale. Ea a stabilit principiile pentru acordarea unui premiu postum in numele sau si a ales personal primul castigator, care a ramas secret pana la anuntul din 20 februarie.

Birgit Nilsson a fost una dintre cele mai importante soprane wagneriene ale secolului XX. Cariera sopranei a inceput la Opera de la Stockholm in 1946. Ea a cucerit rapid etape majore pe continentul european (Glyndebourne, Bayreuth, Viena si Munchen). Apoi, in mijlocul anilor 1950, a cucerit America de Nord si America de Sud. Interpretarea sa din opera 'Tristan si Isolda', de Wagner, pe scena Scala din Milano, in 1956, i-a intarit celebritatea.

Sursa: http://www.libertatea.ro/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

     Vitas     Romania Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template