Cateva cuvinte despre Vitas


Stilul muzical a lui Vitas se regaseste undeva intre "High art" si "Pop art".

Pe de o parte, etaleaza cu un talent exceptional, tehnici vocale necesare operelor clasice si o voce care atinge cinci octave, pe de alta parte, versurile scrise chiar de Vitas au rime foarte interesante ce fac melodiiile pline de afectiune si farmec.

Vitas poate canta absolut orice gen muzical de la pop cu influente techno pana la opera.
Are cea mai buna voce din lume, numita si "Vocea de Diamant".
http://www.vitas-romania.ro/

marți, 6 octombrie 2009

Sibiul se pregateste pentru “Jazz and More”


Cea de-a cincea editie a festivalului de muzica contemporana de la Sibiu, “Jazz and More”, va avea loc la Teatrul “Gong”, in perioada 16-19 octombrie.
Festivalul va debuta cu un masterclass pe tema improvizatiei libere, prezentat de The Fonda/ Stevens Group, urmat de concertele de la ora 18:00 (doar sambata si duminica, concertele vor incepe de la orele 17).
Artistii prezenti in acest an la festival sunt Aka Free (Spania), Irinel Anghel/ Sorin Romanescu Duo (Romania), Szilard Mezei Trio (Serbia), The Fonda/ Stevens Group (SUA), Soundcheck (Polonia), Magda Mayas/ Tony Buck Duo (Germania, Australia), Mircea Tiberian/ Maria Raducanu/ Lisle Ellis (Romania, SUA), Johnny La Marama (Finlanda, Germania, SUA), Mikolaj Trzaska/ Clayton Thomas/ Tony Buck (Polonia, Australia), Christoph Irmer/ Marc Charig Duo (Germania, Marea Britanie), Cush Trio (Germania) si Frank Paul Schubert Quintet (Germania, Finlanda, Australia). Primele patru nume citate au programate concerte in seara de deschidere, pana la ora 23.

Capitala jazz-ului
Festivalul “Jazz and More” isi propune sa umple un gol din cultura autohtona a acestei nise si sa formeze treptat gustul publicului pentru o zona muzicala foarte speciala, prin concerte, recitaluri de club, jam-sessions, prezentari multimedia, colocvii despre muzica contemporana, workshop-uri de tehnica a improvizatiei. De asemenea, vor fi editate CD-uri si materiale video cu artistii participanti in festival.
Festivalul se vrea o continuare a traditiei jazz-ului creativ pe care l-a avut Sibiul in anii ’80, cand pe scena sibiana au urcat, pe langa cei mai buni muzicieni romani, o serie de artisti consacrati ai muzicii improvizate, cum ar fi: Gunter Hampel, Jeanne Lee, ROVA Saxophone Quartet, Alexander von Schlieppenbach, Albert Mangelsdorf, Evan Parker, Paul Lovens, Ernst-Ludwig Petrowski.
Accesul publicului este permis in baza biletelor si abonamentelor. Biletele costa 25 lei/ zi sau 60 lei/ abonament si se vand in zilele de 12, 13 si 14 octombrie intre orele 18:00 - 19:00 in holul Teatrului “Gong”.
Festivalul de Jazz este produs de Asociatia Culturala Interzone, cu sprijinul Consiliului Local al Municipiului Sibiu si al Primariei Sibiu prin Casa de Cultura a Municipiului Sibiu si Consiliul Judetean Sibiu.
Sibiul este capitala romaneasca traditionala a jazz-ului, care gazduieste anual doua festivaluri de gen: pe langa “Jazz and More”, aici se desfasoara Festivalul International de Jazz, cel mai vechi din lume, care a avut loc anul acesta in luna mai.

Sursa: Infoportal

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

     Vitas     Romania Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template